Ugrás a tartalomra

Ismét lesz ágdarálás

2024. március 05. kedd
Az önkormányzat cége fogja elvégezni a munkát a jövőben
Ismét lesz ágdarálás

Az önkormányzat képviselő-testülete megszavazta azt a javaslatot, hogy a Budafok-Tétényért Városfejlesztő és Rehabilitációs Közhasznú Nonprofit Kft. külső vállalkozó bevonása nélkül hajthassa végre a kerületi ingyenes ágdarálási akciókat, illetve ezek mellett más, parkfenntartási pluszfeladatokat is elláthasson.

Mint ismert, a kerület eddig is biztosította az ingyenes ágdarálást bizonyos időpontokban, előzetes lakossági bejelentkezés alapján, külső partner bevonásával. Tavasszal ismét elérkezik a kerti munkák ideje, amelyeknél, például a metszések, ifjítások során tetemes zöldhulladék keletkezik. Ez talajjavító anyagként hasznosítható az aprítás után. A keletkező apríték felhasználható talajtakarásra (nedvesség visszatartására), illetve komposztálásra is tökéletesen alkalmas.

A Városfejlesztő Kft. az eddig megszokott paraméterek szerint fogja végezni az ágdarálást: egy lakcímen egy alkalommal maximum 5 köbméter, 1 évnél nem idősebb, maximum 8 cm átmérőjű, fásszárú gally aprítására lesz lehetőség. Fontos, hogy csak tiszta, szennyeződés- és egyéb zöldhulladékmentes (például kaszálék, lehullott lomblevél) gallyakat tud a gép feldarabolni. Az apríték felhasználásáról a lakosoknak kell gondoskodnia, a helyszínről nem szállítják el.

Az idei, első akció március végén indul, és regisztrációhoz kötött. A jelentkezés részletes feltételeiről következő lapszámunkban olvashatnak.

(VH)